Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Metin Feyzioğlu Anayasa değişikliğine dair anlatımların gerçekleştiği panele katılmak üzere Bartın’a geldi. Panele Av.Prof Dr.Metin Feyzioğlu ile birlikte 24’üncü Dönem Milletvekili Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe’de konuşmacı olarak katıldı.
Çok sayıda vatandaşında katıldığı panelde salonun tamamı dolarken panelin açılış konuşmasını Bartın Barosu Başkanımız Av. Ferhat Parlatır yaptı.
Baro Başkanımız Av.Ferhat Parlatır: “Hukukun üstünlüğünden yanayız”
Bartın Barosu Başkanımız Av. Ferhat Parlatır konuşmasında “Bize bırakılan en büyük miras olan cumhuriyeti yaşatmak, korumak ve daha ileriye taşımak bugün bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın en büyük görevidir. Barolar ve Türkiye Barolar Birliği’nin varlığının temeli avukatlık kanunudur. Kanun aynı zamanda hukukun üstünlüğü ve insan haklarını korumak ve savunmak ayrıca bu kavramlara işlevlik kazandırmayı bir sorumluluk olarak yüklemiştir. Barolar ve avukatlar halkın, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün savunucularıdır. Ne iktidar ne muhalefet yanında olmadığımız gibi karşısında da değiliz. Üstünlerin hukukundan değil hukukun üstünlüğünden yanayız. Referanduma sunulan anayasa değişikliğinin hukukçular ve avukatlar tarafından olumlu ve olumsuz görüşlerini belirtmesinden daha doğal ne olabilir. Mesleğimizin doğası gereği uzman olduğumuz anayasa hukukunda anayasa değişikliğine ilişkin konuda futbolcuların, ünlülerin görüşlerini dinleyip paylaşacak değiliz. Referanduma sunulan anayasa değişikliği önerisi için vatandaşlarımızın evet ve hayır şeklinde iki seçenekleri olacaktır. Tercihi ne olursa olsun halk oylamasına katılan vatandaşlarımızın istisnasız hepsinin Kurtuluş Savaşı destanını yazan kahraman atalarımızın evlatları olduğunu unutmayalım. Anayasa değişikliğine ilişkin takdir elbette Türk milletinin olacaktır. Çıkacak sonuç ne olursa olsun 17 Nisan günü birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Ülkeyi kutuplaştırma senaryolarına ortak olmayalım.” şeklinde ifade etmiş; daha sonra panelistler Anayasa değişikliğine ilişkin konuşmalarını yapalarak panel sona ermiştir.